BORNHOLM: VISER VEJEN

Grøn energi, affaldshåndtering og det første sted i Europa, der er udnævnt til ‘World Craft Region’, er blot nogle af de træk, der gør Bornholm i stand til at tage føringen og vise, hvordan et selvforsynende samfund kan udvikle sig på en holistisk og bæredygtig måde. Baseret på eksempler fra øen har Exploring Bornholm derfor til mål at tilbyde ‘masterclasses’ til ledelsesniveau, der viser, hvordan grønne visioner kan blive til virkelighed.

Bornholm har lavet lokal pendant til Global Goals

Det er ikke kun renovationsselskabet Bofa, der har grønne ambitioner på solskinsøens vegne. Med visionen ‘Bright Green Island’ er øens lokalpolitikere blevet enige om en målsætning, der skal sikre, at Bornholm udvikler sig i en bæredygtig retning og bliver foregangs-ø, når det kommer til grønne løsninger.
I efteråret 2017 var en stor gruppe af øens beboere med til at udvikle en lokal pendant til FN’s i disse år allestedsnærværende verdensmål. Resultatet blev de otte Bornholmermål, som kommunalbestyrelsen tiltrådte i 2018, og som fungerer som pejlemærke for arbejdet med ‘Bright Green Island’-visionen.
Også Bofa har brugt de otte mål i arbejdet med visionen ’Bornholm viser vej’, som korresponderer med mål nummer 1, 2, 3 og 8.

De otte Bornholmermål lyder:

  1. Erhverv: Bornholm gør bæredygtighed til en god forretning
  2. Fakta: Bornholm fører regnskab med sin grønne omstilling
  3. CO2-neutral: Bornholm vil til enhver tid være et forbillede som et klimavenligt samfund
  4. Mobilitet: Bornholm kører grønt på land
  5. Boliger: Bornholm kobler bæredygtighed og boliger med kulturel identitet
  6. Fødevarer: Bornholm er fyrtårn for bæredygtige danske fødevarer
  7. Naturen: Bornholm gør sin naturrigdom til en del af bundlinjen
  8. Alle med: Når jeg er på Bornholm, er jeg en del af ‘Bright Green Island’

Exploring Bornholm LOGO